Medikal Estetik

MEDİKAL ESTETİK NEDİR?

Vücudun çok çeşitli bölümleri (yüz bölgesi, bacaklar, kalçalar, burun bölgesi, göğüsler, dudaklar vb.) üzerinde, dokuyu ve konturları değiştirmeyi amaçlayan ve bunu cerrahi olmayan prosedürler ve teknik yordamlar sayesinde gerçekleştiren medikal estetik uygulamaları, bir bütün olarak insanların daha genç ve güzel hissetmelerine vesile olmakta ve istendiği takdirde vücudun bir bölümünde ya da tamamında yeni bir görünüm oluşturmayı hedeflemektelerdir. Estetik sorunları ve çarpıklıkları gideren medikal estetik uygulamaları, bir nevi biçimi bozulmuş bir heykelin onarımını akla getiren gerçek bir sanatsal uğraşıdır.

Bu uğraşının başlıca maksadı, vücutta ihtiyacı hissedilen estetik bozuklukların onarılması ve bu sayede kendiliğindenmiş gibi görünen doğal ve sağlıklı bir vücut bütünselliğinin yakalanmasıdır. Ne genel anesteziye ihtiyaç duyulur, ne kesi yapılması gerekir ne de dikiş. Medikal estetik yöntemlerinin tamamına yakınında enjeksiyon ve teknolojik aletlerin kullanılması gibi kolaylaştırıcı bir tutum benimsenir. Vücudunuzun hangi bölgesinde olursa olsun kırışıklıklarınızdan, sarkmalardan ve türlü çeşitli deformasyonlardan kurtulmanız ve böylece eskiye kıyasla çok daha gergin ve hacimli, çok daha dolgun bir vücuda sahip olmanız mümkün olur.

Yukarıda anlattıklarımızdan hareketle, medikal estetik prosedürlerinin çok fazla tercih edilmesinin altında yatan nedenin, ağır cerrahi müdahalelere dayanmaması ve kısa sürede iyileşmeyi mümkün kılması olduğu söylenebilir. İşin özüne bakılırsa, medikal estetik işlemlerinin hemen ardından her günkü eylemlerinizi ara vermeden sürdürmenizin önünde hiçbir engel yoktur. Cerrahi müdahale gerektirmediği için enfeksiyon oluşma riskinin asgari düzeyde seyrettiğini söylemek mümkündür. Temel hedef, ciltteki kolajen ile elastin üretim miktarlarının arttırılması ve bu sayede sıkı ve doğal görünümlü bir cilt yapısının elde edilmesidir.

Uygulamaların tatbik edilme süreci çok hızlıdır. Teknolojik yeniliklerin gelişme hızı hesaba katılırsa, bu sürecin çok daha hızlanacağını tahmin etmek işten bile değildir. Deri altına belirli enjeksiyonlar yapılarak verilen kimyevi maddelerin oluşturduğu dönemsel etkilerin ortaya çıkarılmasına dayanan medikal estetik prosedürleri, gün geçtikçe daha fazla ilgi çekmeye devam edecekmiş gibi görünüyor. En önemli avantajları, bıçak altına yatmayı gereksiz kılmaları ve çok hızlı bir biçimde ulaşılmak istenen durumu pratikte gerçek kılmalarıdır.

Kliniğimizde uygulanan belli başlı medikal estetik prosedürlerini aşağıda sizin için sıralıyoruz.

Botoks: Yüz mimiklerinin yıllar boyunca oluşturduğu tekrarlar, belirli yüz bölgelerinde kırışıklıkların oluşmasına neden olmaktadır. Botoks tedavisinin temel hedefi, mimikler nedeniyle oluşan bu kırışıklıklara vesile olan kasların çalışmasını ve etkisini belirli bir süre için ortadan kaldırmaktır. Botoks ile yüzün daha canlı kanlı bir ifade kazanması sağlanırken, tekrar eden seanslar sayesinde kırışıklıkların asgari düzeye indirilmesi mümkün olur.

Botoksla Terleme Tedavisi: Tıptaki ismiyle “hiperhidrozis”, yani aşırı terleme olarak adlandırılan durumun ortadan kaldırılmasında botokstan başarılı bir şekilde istifade edilmesi mümkündür. Yoğun terleme yaşanan bölgelerde tatbik edilen botoksun temel amacı, ter bezlerine ulaşan sinirlerin bloke edilmesidir. Bu sayede bu sinirlerin işlevi geçici olarak durdurulacak ve terleme ortadan kaldırılacaktır. Etki süresi genelde 6 ila 8 ay arasında değişmektedir.

Dolgu:: Dolgunun mantığı da, dermarollerin mantığı ile neredeyse aynıdır. Buradaki amaç ciltte bir nedenden ötürü meydana gelmiş kırışıklıkların onarılması ya da topyekûn giderilmesidir. Ciltte oluşmuş çukur alanların dolgunlaştırılması yanında, dudak ya da yanak gibi alanlardaki görüntünün daha da dolgun kılınması için de bu uygulamadan istifade etmek mümkündür. Burun kenarlarında ve ağzın köşe kısımlarında oluşan çukurlarda çok etkilidir. Burnun biçim kazanmasında, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde, çenenin ve yüzün oval görüntüsünün arttırılmasında ve dudakların kalınlaştırılmasında bir hayli etkilidir.

Dermapen ve Dermaroller: Dermaroller adı verilen bir alet kullanılarak cildin yüzeyi üstünde çok küçük mikro kanalların açılması mantığının benimsendiği dermaterapi uygulamasında, bu minik kanallardan deri altında cildi yenileyen ve besleyen maddeler cildin derin bölgelerine nüfuz etsinler diye gönderilmektedir. Bu sayede bu derin yerlerdeki kök hücreler uyarılmış ve cildin yenilenmesi için gereken üretim teşvik edilmiş olur.

Cilt Bakımı: Cilt bakımı işlemi, tamamen profesyonel ürünlerin kullanıldığı ve alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen bir uygulamadır. Birden fazla alt-işlemden oluşmaktadır: maske, buhar, nemlendirici, peeling vb. 

PRP Tedavisi: PRP, hastaların kendilerinden alınan belirli bir miktar kanın santrifüj işlemi sayesinde ayrıştırılmasına dayanmaktadır. Bu ayrıştırma işleminin ardında, kandaki trombositlerin ve büyüme faktörlerinin elde edilmesi amacı vardır. Alınan zengin içerikli plazmalar, cildin gençleştirilmesi ve aynı zamanda dokuların yenilenmesi amacıyla cilde özel bir enjeksiyon aletiyle enjekte edilmektedir.

Mezoterapi: Mezoterapide hedeflenene bölgeler genel olarak yüz, boyun ve el bölgeleridir ve temel amaç, burada zamanla oluşan yaşlılık belirtilerini azami oranda yok etmektir. Bu amaçla hazırlanan özel bir karışım yine özel bir enjektör yardımıyla cilt altına enjekte edilmekte ve işlem tamamlanmaktadır.

Gençlik Aşısı: Gençlik aşısında ciltte oluşmuş ince yapılı kırışıklıkların asgari düzeye çekilmesi amaçlanır ve bu amaçla, derinin altına hyalüronik asit bazlı bir karışım enjekte edilir. Bu sayede kırışıklıkların varlığında ciddi azalmalar sağlanır ve dahası nem oranı yüksek ve esneme kabiliyetine sahip bir cilde ulaşılır.

Lazer Epilasyon: Milisaniye cinsinden yapılan atışların cilt yüzeyindeki kıl ve tüy köklerini tahrip etmesini amaçlayan lazer epilasyon işlemlerinde, esas amaç, istenmeyen ve estetik görüntüyü bozan durumların ortadan kaldırılmasıdır.

Lazerle Leke Tedavisi: Lazer aygıtı kullanılarak güneş ışınları yüzünden oluşan lekelerin, doğal olarak var olan çillerin ve yaşlılık nedeniyle oluşan lekelerin ortadan kaldırılması mümkündür. Epidermal soğutma özelliğine sahip olan lazer aygıtımız sayesinde, ağrı sızı oluşmadan işleminiz gönül rahatlığıyla yapılabilir.

FUE Yöntemiyle Saç Ekimi: Hem ülkemizde hem de dünya ölçeğinde en çok talep edilen ve en başarılı sonuçları ortaya koyan saç ekimi yöntemi, FUE İle Saç Ekimi Yöntemidir. Bu işlemin temelinde, ense bölgesinde yer alan ve temel özelliği dökülmeye dayanıklı olmak olan saçların özel olarak üretilmiş mikro-motorlar vasıtasıyla alınması ve kelleşmiş bölgelere transfer edilmesi vardır.

Karbon Peeling: Karbon peeling işleminin temel amacı, siyah noktaların ve gözeneklerin ortadan kaldırılması için yüzün derinine işleyen bir cilt bakımı işlemidir. Aynı zamanda lekelerin azaltılması ve cildin parlak bir görünüm kazanmasını da sağlar.

Altın İğne Uygulaması: Altın iğne, gerçekten de ucunda özel-olarak imal edilmiş altın iğnelerin bulunduğu bir radyofrekans cihazıdır. İnce kırışıklıkların giderilmesinde, yüzün sıkılaştırılmasında, lekelerin giderilmesinde ve kolajen üretiminin arttırılmasında çok önemli etkileri olan bir uygulamadır.

Fraksiyonel Lazer: Yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte kimi lekelerin ve kırışıklıkların oluşması söz konusu olabilir. Fraksiyonel lazer cihazıyla bu lekelerin ve kırışıklıkların giderilmesi kadar, cildin yenilenmesi ve gençleştirilmesi kadar, dekolte bölgesi dediğimiz yerde ve boyunda oluşan kırışıklıkların ortadan kaldırılması da olanaklar dahilindedir. 

Plexer Plazma: Plexer plazma tedavisine bazen “yumuşak cerrahi sistem” adı da verilir. Aknelerin, sarkıkların, göz kapağı düşmelerinin ve ağız bölgesinde meydana gelen kırışıklıkların giderilmesinde olumlu sonuçlar vermektedir.