PARİS IŞILTISI | MEZOTERAPİ

Paris Işıltısı, yeni nesil anti-aging temelli, cildinizin ihtiyaç duyduğu geniş kapsamlı içeriğe sahip 59 adet canlandırıcı içeriğe sahip etkili bir mezoterapi ürünüdür.

Yaşla ilgili cilt değişikliklerini yavaşlatıp düzelterek, donukluk, düzensiz ten rengi, genişlemiş gözenekler ve botoksun uygulanamadığı alt yüz bölgesi, göz kapağı, göz altı ve boyun bölgesindeki ince kırışıklıkları gidermek ve özellikle göz altı morluklarını ortadan kaldırmak için sıkça uyguladığımız bir işlemdir.

Paris ışıltısının içeriği nedir?

Genç, nemli ve parlak bir cilde sahip olmak için gerekli besinlerden oluşan bir içeriğe sahiptir. Cildin nemlenmesi için hyaluronik asit, kolajen sentezini uyarıp serbest radikalleri nötralize etmesi için 12 adet vitamin, protein/elastin/kolajen üretimine yardımcı olması 24 adet amino asit, metabolik reaksiyonları uyarması için 6 adet koenzim ile 5 adet nükleik asit, hücre metabolizmasından dengeyi sağlaması 6 adet mineral, aşırı serbest radikallere karşı savaşması için diğer bileşenlere ((Glutation, Polisorbat 80, Glukuronik asit, Glukuronik asit lakton, Glukozamin, Dekstroz anhidroz) sahiptir.

Nasıl etki eder?

Paris ışıltısı ortalama 2 ile 5 seans  arası uygulanabilir. 3 veya 5 seans sonrası kanıtlanmış sonuçlar sağlar. 

15 gün arayla uygulanan 3 seans ve 30 gün arayla 2 seanslık uygulama ile cildin canlılığının ve ışıltısının arttığı, göz çevresindeki morlukların açıldığı ve yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkların azaldığı görülmüştür.

Nasıl uygulanır?

Hazırlanan özel içerik, anestezik krem ile uyuşturulmuş olan, göz çevresi başta olmak üzere tüm yüz ve boyun bölgesine uygulanır. Uygulamanın sonuçları enjeksiyondan hemen sonra başlayarak birkaç gün içinde tam olarak ortaya çıkar.

Kimler için uygundur?

Cildinde kırışıklıklar oluşan, elastikiyet kaybı başlayan, kuruluk, cansızlık ve donukluk yaşayan kişiler için uygundur. Paris ışıltısı özellikle yaşlanma, yer çekimi, ultraviyole hasarlarını önlemek için uygulanan etkili bir tedavi şeklidir.

Paris ışıltısı tedavisi göz çevresi, tüm yüz, boyun, dekolte bölgesi, el ve kol gibi yaşlanma belirtisi olan her bölge için uygulanabilir. Kolajen ve elastin üretimini arttırarak cilde ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğini sağlar. Bu sayede cildin daha canlı, genç ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur.

Ayrıca her estetik prosedürle birlikte, tüm ciltlerin tedavisinde, her yaşta kişiler için her mevsimde uygulanabilir.


MEZOTERAPİ NEDİR?  

Mezoterapi cildi gençleştirmek, sıkılaştırmak ve ayrıca aşırı yağları gidermek için vitamin, enzim, bitki ekstreleri ve hormon enjeksiyonlarını kullanan bir tekniktir. Fransa’da Michel Pistor adındaki doktor, bu tekniği 1952’de geliştirmiştir. Bu teknik, başlarda ağrıları hafifletmek adına kullanılıyordu. O günden sonra ABD’de ve dünyanın diğer bölgelerinde büyük bir popülerlik kazanmıştır. Gençlik aşısı, paris ışıltısı gibi farklı isimlerle (farklı içeriklerde) aynı teknikle uygulanır. Paris ışıltısı genellikle göz altı ve göz çevresindeki morluklardan şikayetçi olan hastalar için uygulanmaktadır, gençlik aşısı ise tüm yüz ve boyun bölgesine uygulanabilir.

Bugün mezoterapi şu alanlarda kullanılıyor:

  • Mide, uyluk, kalça, bacak, kol ve yüz gibi bölgelerdeki yağları gidermek,
  • Selüliti azaltmak,
  • Kırışıklıkları ve çizgileri gidermek,
  • Gevşek ciltleri sıkılaştırmak,
  • Vücudu yeniden şekillendirmek,
  • Pigmentli ciltleri hafifletmek,
  • Saç dökülmesine neden olan apolesiyi tedavi etmek.

Bu teknik, cildin orta tabakasına (mesoderm) bir dizi enjeksiyon sağlamak için çok ince iğneler kullanılarak yapılır. Mezoterapinin ardındaki mantık, cildin zarar görmesine sebebiyet veren zayıf kan dolaşımı ve iltihaplanma gibi temel sorunların ortadan kaldırılmasıdır.

Mezoterapi işlemi, bünyesinde enjekte edilen maddelerin standart bir ölçütü söz konusu değildir. Doktorlar, aşağıdakiler de dâhil olmak üzere birden fazla çözüme başvurabilirler:

  • Vazodilatörler ve antibiyotikler gibi reçeteli ilaçlar
  • Kalsitonin ve tiroksin gibi hormonlar
  • Kollajenaz ve hiyalüronidaz gibi enzimler
  • Bitkisel özler
  • Vitaminler ve mineraller
mezoterapi
MEZOTERAPİ
Image Title
Gynaecology Department
Image Title
Dental Department
Image Title
Traumotology Department
Image Title
Births Department
Image Title
Cardiology Department

Detaylı Bilgi & Randevu

0532 235 74 90

Her gün 09:00 – 21:00 saatleri arasında asistanıma ulaşabililirsiniz.

Mezoterapi Çeşitleri

  • Saç Mezoterapisi

Gerek kadınlar gerekse de erkekler özelinde uygulanabilen saç mezoterapisi, saç dökülmesini engellemek, saçların daha sağlıklı bir biçimde uzamasını sağlamak ve kelliği belirli oranlarda gidermek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Saç dökülmesi problemi yaşayan kimselerin saç derilerine gereken vitaminleri, mineral ve besinleri tedarik eden saç mezoterapisi, saç dökülmesinin durmasına vesile olur.

Enjektöre konan besin öğelerinin saç derisine enjekte edilmesi mantığına dayanan saç mezoterapisi, aynı zamanda hücrelerin metabolizmasını canlandırır, enfeksiyonları ortadan kaldırır ve saç derisi özelinde mevcut bulunan kan dolaşımı seviyesini bir hayli yükseltir. Bunlarla kalmayıp saç foliküllerini kuvvetlendirir, hacimli ve dolgun saçlara kavuşmanızı mümkün kılar.

Mezoterapi uygulaması, saç derisinin 2 ya da 3 mm alt kısmına antioksidan, vitaminler, mineraller ve dokunun güçlenip canlanmasını sağlayan bileşenleri enjekte eden çok ince çaplı iğneler vasıtasıyla hayata geçirilir. Saç ekimi operasyonunun üzerinden 6 ay geçtikten sonra uygulanan saç mezoterapisi, yeni çıkan saçlara bakım yapar, onları güçlendirir ve gelecekte ortaya çıkabilecek başka saç dökülmelerinin önüne geçer.

 

  • Yüz Mezoterapisi

Güneşten kaynaklı hasarlar ve şu ya da bu nedenle kolajen kaybedilmesi, hem cildin sahip olduğu dolgunluğu hem de görüntüsünü bozabilir. Yüz mezoterapisi söz konusu olduğu zaman, birtakım ilaçlar çok ufak miktarlarda olmak üzere karıştırılır ve cildin hem içinde hem de alt kısmına dosdoğru zerk edilir.

Mezoterapi sayesinde cildiniz, bu maddelerin etkisinde çok kısa bir süre zarfında fayda görmeye başlar. Üstelik her bir ilaç çok düşük oranda karıştırıldığından, bu maddelerin olası yan etkisi çok düşük seviyelerde kalır. Yüz terapisi yaptıran hastalar, ciltlerinde yenilenme ve tazelenme, cilt kırışıklıkları ve sarkmalarında ciddi azalmalarla karşılaşırlar. Yaşlanma karşıtı olarak çok etkin işleyen bir tedavi uygulaması olarak mezolifting, ciltteki kolajen oranını harekete geçirir, daha genç görünmenizi, cildinizin sıkılaşmasını ve parlaklık kazanmasını sağlar. Ayrıca yüzünüz, eskiye göre çok daha tazelenmiş ve dinlenmiş bir vaziyet alır. Yüz derinizin elastikiyeti artacak ve aynı şekilde derideki sarkma da azalacaktır.

Uygulama yapılmadan önce cildiniz temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlem başlamadan yarım saat kadar evvel anestezik özellikli krem sürülerek uygulama bölgesi uyuşturulabilir. En başta yüz mezoterapisinin 1 ila 4 haftalık aralıklar üzerinden uygulanması makuldür. Yaklaşık 4 ila 6 seans tamamlandığı zaman her bir seans için takriben 3 ila 6 aylık bir ara verilebilir. İkinci seansınız tamamlandıktan sonra uygulamanın sonuçlarını görmeye başlarsınız ve tedavi nihayete erdikten sonra bile ciltte oluşturduğu yenilenme durumunun etkinliği sürmeye devam eder.

 

  • İğnesiz Mezoterapi

Son dönemlerde genellikle iğneli mezoterapi uygulamaları tercih edilmekle birlikte, bu yönteme alternatif olarak piyasaya sürülen iğnesiz mezoterapi yöntemi sayesinde bundan böyle hiçbir ağrı sızı olmadan cildinizin yenilenmesi olanaklar dahilindedir.

İğnesiz mezoterapi (mezopeeling) yönteminin en kayda değer niteliklerinden biri, sahip olduğu karışımın yüksek düzeyli etkinliğidir. Ciltte hiçbir tahribat yaratmayan bu karışım, fibroblast adı verilen büyüme öğelerini harekete geçirerek cilde etki etmektedir. Bu sayede iğnesiz bir şekilde, cildin biyolojik bakımdan güçlenip canlılık kazanması sağlanmış olur. Uygulama nihayete erdikten sonra bile cildin altında harekete geçirilmiş kolajen yapımı ve de kuvvetli lifting etkisi sürmeye devam eder. Bu sayede cildin olumsuz görünümü ve sorunları ortadan kaldırılır; böylece hücrelerin biyolojik etkinliği sağlanmış olur.

Bazı insanlar sırf iğne yaptırmak istemediklerinden ya da bundan korktuklarından mezoterapiden uzak durmaktadırlar; ancak mezopeeling sayesinde yüzde, göğüslerde, boyun bölgesinde ve dekolte kısmında meydana gelmiş sarkmaların ve gevşemelerin giderilmesi mümkündür. Skarların ve çeşitli nedenlerden oluşmuş çatlakların tedavisinde olduğu kadar lekelerin tedavi edilmesinde de bu yöntemden faydalanılabilir.

Mezopeeling uygulaması, dolgu uygulaması ile birleştirilirse her bir uygulamanın sahip olduğu etki düzeyinin daha da yükseldiği bir sinerjinin yakalanması söz konusu olabilir. Mezopeeling, bununla birlikte lazer, radyofrekans ve ip tedavisiyle kombine edilerek de uygulanabilir.

 

  • Selülit Mezoterapisi

Selülit, hemen hemen her yaş aralığındaki kadında ve erkekte meydana gelebilen, dolaşımla ilgili bir problemdir. Problemin ortaya çıkmasının ardındaki neden, hormonal etmenler nedeniyle lenf drenajında görülen değişimdir.

Mezoterapi uygulaması kullanılarak derinin altına yapılan enjeksiyon sayesinde selülitlerin görüldüğü alanlardaki kan ve lenfatik dolaşım yeniden düzenlenir, yağ birikintileri çözülür. Bununla da kalmaz sertleşmiş bağ dokusu da düzeltilir ve haliyle kişilerin görüntüsü değiştirilmiş olur. 4 ile 10 haftalık bir zaman zarfı içinde ve haftada bir defaya mahsus olmak üzere uygulanan mezoterapi ile selülit tedavisinde, oldukça memnuniyet verici sonuçların alındığını söyleyebiliriz. Şayet tedavinin diyet ya da egzersiz ile takviye edilmesi mümkünse, sonuçların çok daha kalıcı olabileceğini ileri sürebiliriz.

Bölgesel Yağlanma

Karında, belde, kol ile bacaklarda meydana gelen bölgesel bazlı yağlanmaların ortadan kaldırılması söz konusu olduğu zaman, mezoterapi uygulamasının liposuction uygulamasının bir alternatifi olarak gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Uygulanan enjeksiyon maddesinin başlıca amacı, uygulandığı bölgedeki yağ dokusunun yakılmasını ve parçalanmasını sağlamaktır. Bölgesel yağlanmada, tıpkı selülit mezoterapisinde olduğu gibi tedavinin diyetle veya egzersizlerle desteklenmesi mümkün olabilirse elde edilen sonuçların çok daha uzun verimli ve kalıcı olduğunu söylemek mümkün olacaktır.

DERMATOLOJİ UZMANI
Uzm.Dr. Tayfun KOÇOĞLU
  • Uygulamaya Nasıl Hazırlanmalısınız?

İşlemden hangi sonuçları bekleyebileceğinizi öğrenmek için alanında uzman bir doktorla görüşmeniz gerekir. Uygulamadan bir hafta önce aspirin (bufferin) ve diğer steroid nitelikte olmayan ve alevlenmeyi önleyen (anti-inflammatory) ilaçlardan uzak durmanız gerekebilir. Zira, bu ağrı kesicileri alırsanız mezoterapi esnasında kanama ya da morarma riskinizin artması söz konusu olabilir.

  • Görüşme Sırasında Neler Yaşarsınız?

Her bir seans sırasında, cildinize uyuşma etkisi yaratan ilaç uygulanmış olabilir de olmayabilir de. Özel bir iğne kullanılarak yapılan bir dizi enjeksiyon alacaksınız. Arka arkaya birçok enjeksiyon uygulanabilsin diye iğnenin mekanik bir tabancaya tutturulması söz konusu olabilir.

Enjeksiyonlar, tedavi edildiğiniz duruma bağlı olarak cildinize 1 ila 4 milimetre arasında değişen farklı derinliklerde enjekte edilebilir. Doktorunuz dilerse iğneyi belirli bir açından cildinize yerleştirebilir ya da enjekte ederken bileğini çok hızlı bir şekilde kaydırabilir. Her enjeksiyon cildinize ancak küçük damlalar halinde zerk edilebilir. İstenen etki düzeyine ulaşabilmeniz için muhtemelen birkaç mezoterapi seansına gereksiniminiz olacaktır. En az 3 en çok 15 seanslık süreçlerde doktorunuzla görüşmeniz gerekebilir. İlk başta, her bir enjeksiyonu 7-10 gün arasında alırsınız. Cildinizde düzelme belirtileri görülmeye başladığı andan itibaren, tedavileriniz arasındaki zaman iki haftaya ya da ayda bir kereye çıkarılacaktır.


  • Kimlerde Mezoterapi Uygulanamaz?

    Mezoterapi uygulamasının aşağıda sıralanan hallerde uygulanması mümkün değildir:

  • Gebelik dönemine girmiş kadınlarda,
  • Bebek emziren annelerde,
  • İnme inmiş yani felç geçirmiş kişilerde,
  • İnsüline bağımlı olan, yani halk dilinde şeker hastası diye bilinen kimselerde,
  • Kansere yakalanmış kimselerde,
  • Kanında pıhtılaşma sorunu yaşayan insanlarda,
  • Ürtiker hastası olanlarda,
  • Aldığı ilaçlara karşı alerjik bazlı enjeksiyon geçirme tehlikesi yaşayabilecek kimselerde,
  • Çok sayıda ilaç kullanılmasını gerektiren kalp hastalarında, mezoterapi tedavisi uygulanamaz.
  • Tedavinin Yan Etkileri Var Mıdır?

Enjeksiyon yapılan alanda bir süre sonra ortadan kaybolacak kızarıklıkların ve morarmaların ortaya çıkması normaldir. Bu durum, ciddi bir sorun olarak görülmemelidir; zira enjeksiyon dahilinde kullanılan maddeler kan dolaşımına karışmaz ve oluşan bu yan etkiler, birkaç gün içerisinde kendi kendilerine yok olup giderler. Tedavinin beklenen etkilerini görebilmek için, uygulama yapılan kişinin yaş durumuna ve cilt özelliklerine bağlı olarak takriben iki ya da üç seansın geçmesi gerekir.

  • Tedaviden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gerek mezoterapi tedavisinden evvel gerekse de tedaviden sonra kanı sulandırma özelliği bulunan aspirin benzeri ilaçlardan uzak durmanız gerekir. Mezoterapi işleminin ardından, uygulama bölgesinin takriben 10 ila 15 saat su ile temas etmemesi gerekmektedir. Dar ve vücudu sıkıca saran giysilerin giyilmemesi tercih edilir. Her bir mezoterapi seansının ardından ilk iki günlük süreçte zorlu egzersiz hareketlerinden uzak durmalıdır. İlk on-on beş saatlik dilimde ne banyo ne de makyaj yapılmalıdır.