LAZERLE DÖVME SİLME

Dövme, insanların değer verdikleri, belirli anlamlar yükledikleri ve hoşlandıkları bazı şekillerin ya da amblemlerin vücutlarının belirli bölgelerine işlenmesidir. Dövmeler “kalıcı” ve “geçici” dövme olarak ikiye ayrılmaktadır. İnsanlar belirli bir ruh haliyle dövme yaptırabildikleri gibi kendilerine ait hissettikleri bazı değerleri vücutlarında görme isteğiyle de dövme yaptırmaktadır. Dövmelerin günümüz dünyasında oldukça popüler olduğunu söylemek mümkündür. Ancak, kalıcı dövmeler geçici dövmelere kıyasla daha popülerdir.

Kişilerin anlık beğenilerini takip ederek yaptırdıkları kalıcı dövmeler, belirli bir süre sonra istenmeyebilir. Ruh halleri ve hayata bakış açıları değişen insanlar, vücutlarındaki dövmelerden kurtulma arayışına girmektelerdir. Bu doğrultuda, kalıcı dövmelerin silinebilmesi, önemli bir estetik işlemin (dövme silme) doğmasını beraberinde getirmiştir. Lazerle dövme silme uygulaması, kalıcı dövmelerin vücuttan silinebilmesini olanaklı kılmaktadır.

Ancak dövmelerin silinmesi yalnızca lazer aletiyle gerçekleştirilebilen bir işlem değildir. Dövmeler dermabrazyon, ameliyat ya da birtakım kimyevi maddeler sayesinde de çıkarılabilmektedir. Yine de bu uygulamaların sağlık açısından güvenilir olmadığını söylemek gerekir. Lazerle dövme silme uygulamasından başka bir yolla dövmenizi sildirirseniz, çoğu zaman işlem bölgesinde kalıcı izlerin kalmasına tanıklık etmek zorunda kalabilirsiniz. Biz, lazer dışındaki yöntemleri etraflı bir biçimde araştırmanızı öneriyoruz. Bu araştırmadan sonra lazerle dövme silme işleminde karar kılmanızın daha kolay olacağını düşünüyoruz.

Dövme silme işlemlerini lazerle yaptıran insanların sayısında ciddi bir artış söz konusudur. Bu yüzden, lazerle dövme silme işleminin gittikçe popülerliği artan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Artık istemediğiniz ve sağlıklı yollardan kurtulmak istediğiniz dövmelerin bu prosedürle kolaylıkla ortadan kaldırılması mümkündür.

Lazer cihazı, birçok sorunun tedavisinde etkili biçimde kullanılmaktadır. Lazerin, dövme silme işlemlerinde kullanılmadan önce birçok alanda kullanılıyor olması, güvenilirliğinin bir kanıtıdır. Binlerce insan, günümüzde çeşitli lazer aletleriyle yapılan birtakım uygulamalardan faydalanmaktadır. Dövme silme işlemlerinde en fazla kullanılan alet Q Switched Nd: Yag lazer cihazıdır. IPL gibi sistemler, dövmelerin silinmesinde kullanışlı değildir. Çoğu durumda IPL benzeri cihazlarla yapılan uygulamaların yanık izlerinden daha beter izlere neden olduğunu hatırlatmak isteriz.

Lazerle Dövme Silme Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kalıcı dövmeler, cildin alt kısmına yapılmaktadır. Lazer ışınları, cilt altındaki dövmeye ulaşmaya ve boyasını küçük parçalara ayırmaya çalışmaktadır. Parçalarına ayrılan dövme boyası, bir süre sonra vücuttan dışarı atılacaktır. Literatürde “çöpçü” hücre adı verilen hücreler, parçalanmış boyaları vücut dışına atmak için harekete geçerler. Tek bir seansta kalıcı dövmelerin tamamen silinmesi mümkün değildir. Lazerle dövme silme işlemi ortalama 7-8 seans kadar sürmektedir. Bir dövmenin tam olarak kaçıncı seans sonunda silineceğini önceden tahmin etmek zordur. Çünkü tüm dövmeler birbirinden farklıdır ve derinin ne kadar altına yapıldığı ve hangi boyaların kullanıldığı dövmeden dövmeye değişmektedir.

Dövmelerin Bütünüyle Yok Olması Mümkün müdür?

Dövme silme uygulaması, ortalama 7-8 seans gibi bir süreçte noktalanır. Bu süreç sonunda, lazerle dövme silme uygulaması, % 95 gibi çok ciddi bir oranda başarı sunar. Tekrar hatırlatmamız gerekirse, dövmelerin kaç seans sonunda tam olarak ortadan kalkacağını tahmin etmek mümkün değildir; çünkü birden fazla değişken söz konusudur.

İşin doğrusu, bir dövme silme işleminin süresi, dövme yapılırken kullanılan boyanın kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Bir diğer etmen ise bu boyanın cildin ne kadar altına işlendiğidir. Dövmelerinden kurtulmak isteyen hastalarımız, çoğunlukla işlemlerinin ne zaman sona ereceği sorusuyla ilgilenmektedirler. Bu soruya verebileceğimiz net bir yanıt yoktur. Ancak, birkaç seanslık bir süre geçtikten sonra tedavinin kalanı ile ilgili bir tahminde bulunmak mümkündür.

Yapılan dövmenin tamamen silinebilmesi için dövmenin koyu renklerden oluşması gerekir. Kırmızı ve siyah gibi koyu renkler çok kolay çıkarılabilmektedir. Mavi ya da yeşil gibi renklerin çıkarılabilmesi çok daha zordur. Eğer çıkarılması zor renkler ağırlıkta ise seans sayılarının ortalamanın üzerine çıkması gibi bir durum oluşabilir.

İyileşme Sürecinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Hastalarımızın sıklıkla merak ettiği sorulardan birisi de budur. Dövme silme işlemi bittikten sonra, iyileşme sürecinde hastanede yatmanız ya da işlerinize ara vermeniz gerekmez. Konforunuzu bozacak ya da gündelik rutinlerinizi bölecek bir durum söz konusu değildir. Bazı dövmeler silinirken, kızarıklık yahut krut oluşumu görülebilir; ancak bu sıklıkla görülen bir durum değildir. Kızarıklık ya da krut oluşumu en çok bir hafta gibi bir sürede ortadan kalkar. Hastanın antibiyotik içeren pomadlar alması durumunda, iyileşme süreci çok daha hızlı bir şekilde tamamlanır. Kabuklanma da en düşük seviyelere iner.

Lazerle Dövme Silme Uygulamasında Her Türlü Rengin Çıkarılması Mümkün müdür?

Lazerle dövme silme işlemi, dövmeyi oluşturan renklere göre başlatılır. Yani lazer cihazının dalga boyu dövmenin oluştuğu renge göre belirlenir. Siyah renkli dövmelerin çıkarılabilmesi için 1064 nm’lik dalga boyu gerekir. Yeşil renkli dövmelerde dalga boyu 650 nm olmalıdır. Dövme sarı ya da mavi renklerden oluşuyorsa, dalga boyunun 585 nm olması uygundur. Kırmızı renkli dövmelerde ise lazerin dalga boyunun 532 nm olması yeterlidir.

Lazerle dövme silme, hangi renkten dövmeye uygulanırsa uygulansın, hastalarımızın aklında en fazla yer eden problemlerden biri, uygulama alanında iz kalıp kalmayacağıdır. Lazerle dövme silme işlemlerinden sonra hiçbir iz kalmamaktadır. Ancak, cildi hassas olan kişilerde uygulama bölgesindeki derinin renginde hafif bir açılma ortaya çıkabilir. Piyasadaki hiçbir dövme sildirme uygulaması, lazerle dövme silme uygulaması kadar olumlu ve sağlıklı sonuçlar vermez. İz ya da olumsuz görüntülerin oluşması asla söz konusu olmaz.

 

Lazerle Dövme Silmenin Avantajları

Lazerle dövme silme uygulaması dışındaki yöntemlerle yapılan işlemlerden sonra kötü bir görüntüyle baş başa kalma ihtimali her zaman vardır. Lazerle dövme silmede böyle olumsuz ve can sıkıcı sorunların ortaya çıkması gibi bir olanak yoktur. Deri soyma, kimyasal maddelerle dövme silme ya da ameliyat, uygulama bölgesinde iz bırakmaktadır. Lazerle dövme silme işleminde, bu uygulamaların olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılabilmesi de mümkün olmaktadır. Lazer cihazının dalga boyu, izin yoğunluğu ve kapladığı alana bakılarak belirlenir. Uygulamada boyası parçalara ayrılan dövme, çöpçü hücreler sayesinde vücuttan dışarıya atılır.

Lazerle Dövme Silme Uygulamasında Hangi Lazer Cihazları Kullanılır?

Lazer aletinin hedefi, dövmeye rengini veren pigmentlerdir. Bazı renklerin diğerlerine kıyasla daha kolay çıktığı bilinen bir gerçektir. Bu yüzden, her renk için farklı bir dalga boyunun ayarlanması gerekir. Dövme ne kadar farklı renkten oluşuyorsa, çıkarılması için gereken çaba da o kadar artacaktır. Sarı ve yeşil tonlardan oluşan dövmelerin çıkarılması daha uzun seanslar gerektirir. Siyah, mavi ve kırmızı tonlardan oluşan dövmelerse daha az zahmetle çıkarılabilir.

Bugünkü teknoloji sayesinde, lazerle dövme silme uygulamaları, üç farklı alet sayesinde yapılabilmektedir. Kliniğimizde Q-Switched teknolojiye sahip lazer cihazları bulunmaktadır. Aldığımız sonuçlar oldukça memnuniyet vericidir. Bu cihazlar sırayla şöyledir:

1) Q-Switched Ruby Lazer

2) Q-Switched Alexandrite Lazer

3) Q-Switched Nd: Yag Lazer.

Bu cihazların dövme silme uygulamalarındaki başarı yüzdesi % 95 civarında seyretmektedir.

Lazerle Dövme Silme Uygulaması Ağrılı mıdır?

Genel algıya göre lazerle dövme silme uygulaması, fazlasıyla ağrılı bir süreçtir. Uygulamada bir miktar acı hissetmeniz doğaldır. Ancak, bu ağrı çok hafif bir ağrıdır ve dövme rengi ne kadar koyu ise bu ağrı da o kadar azdır. Örneğin, siyah renkli dövmelerde hissedilen ağrı çok düşük bir seviyededir. Lazer cihazlarındaki spektra özelliği sayesinde farklı dalga boylarının ayarlanması mümkündür. Bu yüzden her renkten dövme silinebilmektedir. İşlemden sonra ağrı oluşması gibi bir durum ortaya çıkmaz. Bağışıklık sisteminiz, parçalanan dövme pigmentlerini dışarı atacaktır. Kısacası, dövme silme uygulamasının çok ağrılı olduğu şeklindeki önyargıların doğru olmadığını söylememiz gerekir.

dövme silme
DÖVME SİLME
Image Title
Gynaecology Department
Image Title
Dental Department
Image Title
Traumotology Department
Image Title
Births Department
Image Title
Cardiology Department

Detaylı Bilgi & Randevu

0532 235 74 90

Her gün 09:00 – 21:00 saatleri arasında asistanıma ulaşabililirsiniz.

DERMATOLOJİ UZMANI
Uzm.Dr. Tayfun KOÇOĞLU

Sık Sorulan Sorular

  • Dövmeler kaç seans içinde tamamen silinir?

Belirttiğimiz gibi, koyu renkli dövmeler daha kolay çıkarılır. Ancak, bir diğer önemli ayrıntı da dövmeyi yaptırdığınız kişinin ne ölçüde profesyonel bir uygulamacı olduğudur. Dövmelerin farklı özelliklerine göre 7-8 seans arasında silinmeleri mümkündür.

  • Farklı dövme silme uygulamaları var mıdır?

IPL ışık sistemleri, dermabrazyon uygulaması ve birtakım kimyasal maddeler sayesinde dövmeler silinebilmektedir. Lazer epilasyon aletini bu uygulamalardan ayıran temel özellik, nano saniye ile ölçülen zaman dilimlerinde atış yapabilmesidir. Bu yüzden diğer uygulamaların lazerle dövme silme uygulaması kadar başarılı olma ihtimali yoktur.

  • Dövmelerin tam anlamıyla silinmesi mümkün müdür?

Q-Switched lazer cihazı, günümüzde en fazla kullanılan dövme silme cihazıdır. Çok başarılı sonuçlar vermektedir. Bu cihaz, koyu renkli dövmeleri rahatlıkla silebilmektedir. Açık renkli dövmelere uygulandığında da başarı oranı çok yüksektir; ama seans sayısının arttırılması gerekir.

*Uygulamalardan sonra iz kalması söz konusu olur mu?

Uygulamalardan sonra oluşan izler, lazerle dövme silme işleminin neden olduğu izler değildir. Bu izler, genellikle dövmelerin yapıldığı iğneler yüzünden oluşmaktadır. Lazerle dövme silme uygulamasından sonra kalan izler, çok dikkat çekici olmayan izlerdir. İğnelerin neden olduğu izler, lazer uygulaması sayesinde ortadan kaldırılabilir.

  • Uygulamadan sonra nelerin yapılması gerekir?

Lazerle dövme silme uygulaması esnasında oluşan ağrı, çok düşük seviyeli bir ağrıdır. Fakat, hastalarımız dilerse, anestezik kremlerle uygulama bölgesini uyuşturmamız da mümkündür. Uyuşturma işlemi için normal uygulama saatinden 20 dakika kadar önce kliniğimizde olmanız gerekir. Prosedür tamamlandıktan sonra uygulama alanına bandaj işlemi yapılır. Sonrasında gündelik rutinlerinize istediğiniz gibi devam edebilirsiniz.

Google Yorum

Dr. Tayfun beye kuzenim botoks yaptırmıştı çok memnun kaldı, daha önce başka bir yerde yaptırmıştı ve 2 ay sonra etkisi geçmişti. Araştırmaları sonucunda Tayfun beyin botoks konusunda Ankara'da ünlü bir dermatolog olduğunu öğrenince şubat ayında birde orada yaptırmayı denedi ve yaklaşık 6 ay etkisini kaybetmedi çok memnun kaldı. Geçen cumartesi yeniden botoks yaptırmaya gittiğinde bende dudak dolgusu için görüşmeye gitmiştim. Tayfun bey o kadar dürüst bir iş ahlakına sahip ki senin dudak dolgusuna ihtiyacın yok çok güzelsin, dudaklarında çok güzel diyebildi! =) Yinede içimde kalsın istemedim ve sadece üst dudağım için küçücük bir dolgu yaptırdım fiyat konusundada yardımcı oldu sağolsun, hiç kırmadı beni, şuan yeni dudaklarımla çok daha mutluyum iyikide yaptırmışım ve Tayfun beyle tanışmışım diyorum. Dolgu ve botoks düşünen herkese tavsiye ederim.
Gözde Soykal